Družbena odgovornost

mercator projekti ozavescanja

Projekti ozaveščanja

V Mercator, d.d. smo aktivni na področju ozaveščanja, saj v različnih vlogah sodelujemo pri številnih projektih, v letu 2010 smo tako podporli projekt Slovenija 50+.

Projekt pripravlja Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, ki skuša z njim opozoriti na problematiko okoljskih sprememb.

Razstava Slovenija 50+ je predstavila možne posledice podnebnih sprememb v Sloveniji in odgovarjala na dve vprašanji, kakšna bo Slovenija, če se bodo uresničili črni scenariji podnebne prihodnosti  in kaj bomo storili, da se ti scenariji ne bodo uresničili. Namen razstave je bil ljudi motivirati, ne prestrašiti. Razstava je potovala po slovenskih krajih od 15.5. do 31.7.2010, na ogled pa je bila v Mercator centrih.

Na odprtju razstave so spregovorili direktor Službe Vlade za podnebne zadeve Jernej Stritih, direktorica Umanotere Vida Ogorelec Wagner in članica uprave Poslovnega sistema Mercator Vera Aljančič Falež, ki je poudarila, da je Mercator edini trgovec na debelo in drobno z izdelki široke potrošnje v Sloveniji, ki ima certifikat ISO 14001 za sistem ravnanja z okoljem, zato si upamo gostiti tako razstavo. Verjame, da bomo tako prispevali k še enemu koraku k večji ozaveščenosti o naših vplivih na okolje in k hitrejšim in korenitejšim pozitivnim spremembam.

Vida Ogorelc Wagner
Umanotera

vida ogorelc wagner
"Sodelovanje med Mercatorjem in Umanotero, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj, je temeljilo na sinergijah naših dveh organizacij.  Mercator ima kot največji trgovec v državi dnevni stik s tisoči obiskovalcev. Umanotera je s postavitvijo razstave Slovenija, 50+ v Mercatorjevih nakupovalnih centrih uresničila poslanstvo razstave – vzpostavitev živega kontakta z ljudmi.  Hkrati smo zgodbo razstave povezali z Mercatorjevo zgodbo o zmanjševanju vplivov na okolje, kar je dalo sodelovanju močno kredibilnost."