Družbena odgovornost

Mercator sponzor Nogometne zveze slovenija

ŠPORT

Velik del sponzorskih in donatorskih sredstev namenimo za šport. Na eni strani gre za množične športno-rekreativne dogodke, kot je Ljubljanski maraton, na drugi strani pa za vrhunske športne dosežke, ki prispevajo k ugledu Slovenije tudi zunaj njenih meja. Med njimi prav gotovo sodijo naši Orli, Nogometne zveze Slovenije, rokometašice Krima, ter seveda z medaljami okrašeni olimpijci. Naklonjeni pa smo tudi mladim nadobudnim posameznikom, ki se  –  tudi z našo pomočjo – šele uveljavljajo.

 

Slovenski smučarski skakalci

Navdušeni nad njihovimi izjemni rezultati, smo se odločili, da s ponosom podpremo slovensko skakalno reprezentanco. Naše podjetje se je odločilo in  izvedlo posebno kampanjo, v kateri so lahko tudi naši kupci z nakupom določenih izdelkov, izkazali svojo naklonjenost in tako prispevali v poseben sklad, namenjen našim Orlom in skakalnemu podmladku.  

skakalci 2

 

Ljubljanski maraton

Zdrav duh v zdravem telesu – s tem se strinjamo tudi v Mercatorju, zato že od vsega začetka, ki sega v 1996, podpiramo to največjo, množično  tekaško prireditev v organizaciji Mesta Ljubljane, na kateri se iz leta v leto v različnih kategorijah pomeri vse več tekačev. Vse številnejši prihajajo tudi iz Mercatorja.

Ljubljanski maraton

 

Nogometna zveza Slovenije

nzs

 

Rokometni klub Krim

Že drugo desetletje zapored podpiramo najuspešnejši slovenski ženski rokometni klub Krim, ki deluje že od 1984 in je glas Slovenije ponesel tudi v svet; med drugim so naše »krimovke« pridobile tudi dve zmagi na najprestižnejšem evropskem tekmovanju Liga prvakov.

 

Olimpijski komite Slovenije

Podpiramo Olimpijski komite Slovenije kot krovno organizacijo za razvoj slovenskega športa. Nenehna rast in razvoj je naše geslo. Isto si želimo tudi za slovenski šport.

OKS

 

Košarka na vozičkih

Podpiramo ne le vrhunski šport, ampak tudi športna prizadevanja tistih, ki jih je usoda tako ali drugače zaznamovala. Kjer je volja, tam je pot, bi lahko rekli, ko navdušeno spremljamo borbenost košarkarjev, ki so priklenjeni na invalidki voziček, a polni življenjske energije in vedrine. To cenimo in podpiramo.

Kosarka na vozickih

 

Kanuist Nejc Žnidarčič

Naše vodilo je odličnost. Cenimo jo tudi v športu. Zato podpiramo »zlatega«, prepričljivo najboljšega kanuista Solkanca Nejca Žnidarčiča, ki je aktualni evropski prvak in svetovni podprvak v spustu s kajakom na divjih vodah. V svoji več kot 15-letni športni karieri je osvojil 15 medalj na svetovnih prvenstvih, 8 na evropskih ter 28 na tekmah svetovnega pokala, ter bil 6 kratni skupni zmagovalec svetovnega pokala. V letu 2015 je zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala v sprintu in klasiki.

nejc znidarcic