Družbena odgovornost

Nogometna zveza slovenije

Sponzorstva in donacije

Kot družbeno odgovorno podjetje, ki se zaveda vpetosti v širše družbeno in naravno okolje, želimo prispevati k višji kakovosti življenja in razvoju tako v lokalnih okoljih kot na vseslovenski ravni. Zato vsako leto podpremo številne humanitarne, kulturne, športne in izobraževalne projekte. Naše poslanstvo, ostaja enako – nuditi pomoč pomoči potrebnim. Ni nam namreč vseeno. Občutljivi smo za stiske tistih družin in posameznikom, ki jim življenje ne prizanaša, zato z velikim veseljem podpiramo delovanje Hiše zavetja Palčica, Zvezo prijateljev mladine Moste Polje, Humanitarno društvo ''Materina dušica'' , Slovensko karitas, Rdeči križ Sovenije in druge.

Kot največje slovensko podjetje podpiramo dogodke, ki so vseslovenskega značaja in pomena. To so na primer množične športno-rekreativne prireditve, kot je Ljubljanski maraton, ter vrhunski kulturni poletni dogodek Festival Ljubljana, ki se že 65. leto odvija v našem glavnem mestu. Že več kot desetletje smo prepoznavni kot generalni sponzor rokometašic Krim Mercator, prav tako že tradicionalno podpiramo Olimpijski komite Slovenije, Nogometno zvezo Slovenije, slovenske skakalce ter ljubljansko ekipo košarke na vozičkih. Ker cenimo odličnost, podpiramo vrhunske dosežke na kulturnem in športnem področju.

Naša glavna usmeritev je vse slovenskost, množičnost in lokalnost.

Vašo ponudbo za sponzorstvo oz. prošnjo za donacijo lahko posredujete na elektronski naslov:
info@mercator.si

Če bo vaša prošnja rešena pozitivno, lahko v roku 14 dni pričakujete odgovor po elektronski pošti na naslov, ki ste ga navedli. V kolikor pa najkasneje v 14 dneh od nas ne prejmete sporočila, potem vaši prošnji ne moremo ugoditi.

Humanitarnost 1

Humanitarnost

Kot družbeno odgovorno podjetje smo občutljivi za stiske posameznikov in družin, ki jih zaznamujejo bolezen, izguba zaposlitve, elementarne in druge nesreče. Tesno sodelujemo z največjimi humanitarnimi ustanovami.

Preberite več»
Tradicionalni slovenski zajtrk

Izobraževanje

Mercator je tradicionalni podpornik tekmovanja dijakov v tehniki prodaje. Prav tako skrbi za prenove učnih prodajaln na srednjih trgovskih šolah po Sloveniji. Podpira pa tudi različna strokovna združenja in dogodke.

Preberite več»
Kultura m 1

Kultura

V skladu s svojo vseslovensko naravnanostjo podpiramo vrhunske kulturno-umetniške dogodke. Spoštujemo pa tudi slovensko kulturno dediščino in ljudske običaje.

Preberite več»
Nogometna zveza Slovenije mali baner

Šport

Velik del sponzorskih in donatorskih sredstev namenimo za množične športno-rekreativne dogodke ter vrhunske ekipne športe in športnike. Naklonjeni pa smo tudi mladim nadobudnim posameznikom, ki se šele uveljavljajo.

Preberite več»
RDD logotip2

Radi delamo dobro

V aprilu 2014 smo v 100 manjših prodajalnah izvedli vseslovenska donatorska aktivnost Radi delamo dobro, v okviru katere se je za donacijo v skupni vrednosti 100.000 evrov potegovalo 300 lokalnih društev in organizacij po vsej Sloveniji.

Preberite več»»
mercator sponzorstva in donacije2

Projekt Donirana hrana

V letu 2013 smo se kot prvi trgovec v Sloveniji pridružili pobudi Ministrstva za kmetijstvo in okolje z donacijo viškov hrane pomoči potrebnim v Celju, Mariboru in Trbovljah.Preberite več»

Avtor nosilne slike na vrhu strani: Ekipa