Medijsko središče

Poletna sola 4

Zaključek Mercatorjeve poletne šole

Zaključek Mercatorjeve poletne šole je potekal v znamenju dobrega sodelovanja z Ekonomsko fakulteto.

Pretekli konec tedna se je s predstavitvijo rezultatov sklenila Mercator poletna šola z naslovom Meet Your First Employer, v okviru katere so podiplomski študenti Ekonomske fakultete prevpraševali izhodiščno vprašanje -  ali je Mercator v očeh naših kupcev najboljši sosed, ter po metodologiji BusinessDesign prepoznavali ključne izzive za izboljševanje storitve v Mercatorju.

Predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič in dekanja Ekonomske fakultete dr. Metka Tekavčič sta podelila certifikate študentom, ki so odlično opravili svojo nalogo in opravili prek 300 izčrpnih intervjujev s kupci ter tako prepoznali nekatere od ključnih izzivov za naš nadaljnji razvoj.

Dekanja Tekavčičeva je ob tej priložnosti med drugim izjavila, da Ekonomska fakulteta v Ljubljani odlično sodeluje z Mercatorjem, in se zahvalila za podporo, Toni Balažič pa je v svojem nagovoru poudaril, da Mercator potrebuje kompetentne sveže kadre, ter izrazil upanje, da so med prisotnimi podiplomskimi študenti tudi kandidati za bodoče sodelavce Mercatorja.

Verjamemo, da je bilo sodelovanje na naši poletni šoli dragocena izkušnja za tako njene udeležence, ki so lahko bolje spoznali potencialnega bodočega zaposlovalca, po drugi strani pa je bilo druženje z mladimi, kritičnimi strokovnjaki zanimivo tudi za nas, saj smo nekatere uveljavljene prakse lahko uzrli v sveži luči.