Medijsko središče

banner tomislav kramaric 1280x720px 2023

Tomislav Kramarić je novi predsednik poslovodstva Mercatorja

Upravni odbor Fortenova grupe je dosedanjega člana poslovodstva Mercatorja Tomislava Kramarića imenoval za novega predsednika poslovodstva družbe Mercator d.o.o., s čimer je nadomestil Tomislava Čizmića, ki sporazumno zapušča družbo. 

Po prevzemu vodenja področja maloprodaje decembra 2022, Tomislav Kramarić zdaj prevzema odgovornost za celotno poslovanje družbe in poslovno transformacijo, usmerjeno v stroškovno učinkovit in dobičkonosen del regijske maloprodaje Fortenova grupe.

Poslovna transformacija je pomembna zlasti v času spremenjenih tržnih razmer in dinamičnih sprememb, s katerimi se zaradi inflacijskih pritiskov na vseh tržiščih sooča trgovinski sektor. Upravni odbor Fortenova grupe se je za imenovanje Tomislava Kramarića na mesto predsednika poslovodstva Mercatorja v času poslovne transformacije odločil zaradi doseženih rezultatov v času vodenja maloprodaje v Konzumu, zlasti v obdobju konsolidacije poslovanja v času izredne uprave, epidemije in povezanih gospodarskih izzivov.

»Prenos lastništva Mercatorja na Fortenova grupo je bil uspešno izveden pred dvema letoma. V tem času smo uresničili vrsto aktivnosti, usmerjenih h konsolidaciji, 100 % prevzemu lastniškega deleža ter stabilizaciji poslovanja Mercatorja. Tomislav Čizmić je vodenje Mercatorja prevzel v izjemno zahtevnem obdobju in pomembno prispeval k stabilizaciji družbe, vodenju družbe in uspešnemu zaključku integracije v Fortenova grupo, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. Fortenova grupa je v fazi poenotenja vseh delov naše maloprodaje v kompaktno mrežo in glede na makroekonomske dejavnike nenehno razvijamo poslovne modele za nadaljnji razvoj naše regijskega poslovanja v korist vseh ključnih deležnikov, na vseh naših tržiščih. Sestavni del tega procesa so tudi spremembe, povezane z opravljanjem ključnih nalog v sistemu. Ta sprememba je del načrtovanih aktivnosti, ki bo po našem mnenju okrepila tržni položaj in dolgoročno konkurenčnost Mercatorja in posledično celotne maloprodajne mreže Fortenova grupe«, je dejal Fabris Peruško, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Fortenova grupe ob spremembe v vodstvu Mercatorja.

Tomislav Kramarić se je Mercatorju pridružil decembra 2022, pred tem je svojo uspešno poslovno pot preteklih 14 let gradil v Konzumu, kjer je zasedal vrsto vodilnih funkcij. Med drugim tudi kot direktor maloprodaje, leta 2020 je kot član uprave Konzuma prevzel vodenje maloprodaje.

Kramarić je diplomant Ekonomske fakultete v Zagrebu in mednarodnega programa MBA na IEDC poslovni šoli na Bledu.