Medijsko središče

Zmagovalci Skocite v Mercator podprite skakalce 686x300px

Podelili smo donacije za slovenske orle in razvoj skakalnega podmladka

V dogovoru s Smučarsko zvezo Slovenije je Mercator v okviru sponzorstva moški in ženski izbrani vrsti podelil 89 tisoč evrov, med šest skakalnih klubov z največ osvojenimi glasovi kupcev pa podelil kombi Ford in 21 tisoč evrov.

Zmagovalec akcije je Smučarski skakalni klub Ilirija, ki je prejel nov kombi Ford za prevoz na treninge in tekme, denarnih nagrad pa so se razveselili Smučarsko skakalno društvo Stol Žirovnica, Smučarsko društvo Vizore, Smučarsko društvo Zabrdje, Nordijski smučarski klub Tržič in Skakalni klub Predmeja-Otlica-Kovk. Mercatorjeva kampanja, v kateri so z nakupi izdelkov Radi imamo domače in s svojimi glasovi za skakalne klube sodelovali tudi potrošniki, je potekala med 9. februarjem in 26. marcem 2017.

Donacija skakaklni reprezentanci
 
Mercator je kot velik podpornik slovenskih smučarskih skakalcev tudi letos izvajal kampanjo »Skočite v Mercator, podprite skakalce«. V akciji so sodelovali tudi potrošniki z nakupom izdelkov lokalnih proizvajalcev, saj je 30 centov od vsakega prodanega izdelka Radi imamo domače polnilo poseben sklad, katerega del, 89 tisoč evrov, je Mercator podelil skakalni reprezentanci. Skakalnim klubom, ki so prejeli največ glasov kupcev, pa je Mercator podelil skupaj 21 tisoč evrov in kombi Ford. Mladi orli so skupno prejeli skoraj 370 tisoč glasov, za sredstva pa se je potegovalo 19 skakalnih klubov iz vse Slovenije. Zbrani prispevki bodo pripomogli k nadaljnjemu razvoju skakalnega športa pri nas.

Donacija za SSK Ilirija
 
Na prireditvi v Narodni galeriji je Mercatorjev simbolični ček za donacijo naši skakalni reprezentanci v višini 89 tisoč evrov iz rok Tonija Balažiča prevzel Ljubo Jasnič, predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo na Smučarski zvezi Slovenije, in ob tem rekel: »Hvala vsem, ki ste sodelovali pri tej akciji, saj združuje najboljše domače: skakalce, lokalne proizvajalce in trgovca. Upamo na tako podporo tudi v prihodnje, saj brez sredstev ni kakovostnega dela in ne napredka.«

Donacija za SSD Stol Zirovnica 2

Ostale Mercatorjeve donacije je predal Igor Mamuza, član Mercatorjeve uprave. Prvega mesta, več kot 69 tisoč osvojenih glasov potrošnikov in novega kombija Ford so se razveselili v Smučarsko skakalnem klubu Ilirija, kjer tradicijo smučarskih skokov negujejo že od leta 1970 dalje. »Mercatorjeva akcija je odlična, saj skrbi za najmlajše športnike in tiste, ki še niso oblikovani,« je ob prejemu nagrade dejal Žiga Mandl, direktor kluba. Primarna dejavnost kluba je športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v vrhunski šport. Za več kot 100 tekmovalce zagotavljajo odličen strokovni kader in si prizadevajo za razvoj največjih potencialov.

Donacija za SK Vizore

Drugouvrščeni klub je Smučarsko skakalno društvo Stol Žirovnica, v katerem skakalni podmladek uspešno kalijo že več kot 60 let. Klub je prejel več kot 49.500 glasov in zato prejel donacijo 10 tisoč evrov, ki jih bodo v klubu namenili »za novo zaletno stezo na 20-metrski skakalnici in za nakup novih smuči,« je povedal predsednik kluba Borut Rep. »Tudi letos smo se za čim večje število glasov potrudili, se odpravili v Mercatorjeve trgovine in tam skupaj s starši in otroki promovirali naš klub«. V klubu redno trenira 38 tekmovalcev, ki osvajajo medalje in vidna mesta na državnih prvenstvih. Mlajše selekcije trenirajo v skakalnem centru Glenca v Žirovnici, kjer imajo štiri otroške skakalnice.

Donacija za NSK Trzic
 
Tretjega mesta so se razveselili v Smučarskem društvu Vizore, ki je prejelo več kot 48.900 glasov potrošnikov in 5 tisoč evrov denarne nagrade. Predsednik kluba Felix Skutnik je ob prejemu sredstev povedal: »Še naprej si bomo prizadevali za vzgojo skakalcev do 14. leta starosti z maksimalno kakovostjo, ki jo lahko nudimo.« Smučarsko društvo Vizore je odličen organizator tekmovanj v vseh starostnih kategorijah in na vseh nivojih – od meddruštvenih tekem do državnih prvenstev – aktivni pa so tako na nivoju Smučarske zveze Slovenije kot v regiji.
 
Donacije so prejeli še Smučarsko društvo Zabrdje in sicer 3.000 evrov, Nordijski smučarski klub Tržič 2.000 evrov in Skakalni klub Predmeja-Otlica-Kovk 1.000 evrov.

Donacija za Skakalni klub Predmeja Otlica Kovk
 
»Z našo akcijo smo izkazali dvojno podporo domačemu: lokalnim proizvajalcem, ki si prizadevajo za ohranitev lokalno pridelane hrane, in smučarjem skakalcem. Tudi s to kampanjo Mercator potrjuje, da deluje v širšo družbeno korist, poseben odnos pa goji do lokalnega okolja. Ponosni smo, da smo tudi letos povezali na tisoče Slovenk in Slovencev, ki so skupaj z nami prispevali za nadaljnji razvoj skakalnega podmladka in ohranjanje slovenskega podeželja. Tako v Mercatorju zgodbo domačega živimo in uresničujemo v najširšem pomenu besede,« je ob zaključku kampanje dejal Toni Balažič, predsednik Mercatorjeve uprave.

Za varnost kombiniranega vozila Ford, ki ga je predala družba Mercator, je z zavarovanjem poskrbela Zavarovalnica Triglav. Vsem sodelujočim skakalnim klubom pa je Triglav, ki je kot dolgoletni partner Smučarske zveze Slovenije in zlati pokrovitelj nordijskih disciplin že od nekdaj povezan z vrhunskim športom, podaril tudi 19 brezplačnih tečajev varne vožnje na Vranskem. »Vesel in ponosen sem, da lahko našim skakalnim klubom, ki vzgajajo skakalni podmladek, med njimi tudi bodoče reprezentante, predam prispevek Zavarovalnice Triglav – tečaje varne vožnje za vseh 19 sodelujočih klubov in zavarovanje kombija, ki ga je prejel Skakalni klub Ilirija. Prepričan sem, da bodo mladi športniki tako na poti do ciljev še bolj varno trenirali,« je ob predaji donacije povedal Cene Prevc, eden od bratov Prevc, ki jih osebno podpira tudi Zavarovalnica Triglav.
 
Mercatorjeva podpora najmlajšim orlom in skakalnim klubom je zelo pomembna za razvoj smučarskega skakalnega športa pri nas, saj brez finančnih sredstev in brez razvoja podmladka tudi v športu ni prihodnosti.
 
Foto: madpixel

play video

Zaključna prireditev in podelitev donacij

Iztek aktivnosti Skočite v Mercator, podprite skakalce 2017 smo obeležili na zaključnem dogodku v torek, 28. 3. v Narodni galeriji, kjer smo podelili donacijo izbrani skakalni vrsti in nagrade mladim skakalnim upom – tistim klubom, ki so zbrali največ glasov podpore naših kupcev. Teh je bilo kar 369.974!