Medijsko središče

Odprli prenovljen Hipermarket Mercator Rudnik

Prva novost v prenovljenem hipermarketu je ponudba v trgovini zorjenega mesa. Suho zorjena govedina zori najmanj 4 tedne pri nadzorovani temperaturi in vlagi, zato je mehka, sočna in slastna posebnost med mesnimi specialitetami. V mesnici hipermarketa Mercator na Rudniku jo v posebni komori zorijo takorekoč pred očmi kupcev.

Odlično založena je tudi nova ribarnica, ki ponuja veliko izbiro svežih in pakiranih rib, zamrznjene ribe v posebnih hladilnikih pa si kupci lahko sami postrežejo. Tudi priljubljeno japonsko specialiteto suši sveže pripravljajo in predstavljajo v trgovini. Oddelek kruha je večji in nudi s širšo izbiro v Sosedovi pekarni. Več vrst kruha in pekovskega peciva sproti pečejo v trgovini, da je vedno svež in hrustljav, velika pa je tudi izbira v trgovini pakiranega svežega kruha. Pečejo tudi pice, v toploteki pa so na izbiro sveže pripravljene jedi, ki so že kar malica ali kosilo. Vse, ki si želijo res hitrega nakupa, pa takoj pri vhodu v hipermarket pričaka izbira pripravljenih jedi za hitro malico, tudi sendviči s posebno recepturo. Posebej pestra je tudi ponudba zelenjave in sadja, na sadnem otoku čaka velika izbira sveže rezanih sadnih in zelenjavnih solat, pripravljenih na prodajnem mestu, in že pripravljeno rezano sadje v lončkih.
Svet piva je oddelek z res pestro izbiro različnih vrst piva z različnih koncev sveta, tako da vsak ljubitelj piva zagotovo najde pravo pivo zase in za vsako priložnost. Tudi ljubitelji žlahtne vinske kapljice v vinoteki najdejo bogata ponudba in hladilnik za ohlajene buteljke ter vitrino za premium žgane pijače. Večji in dobro založeni so tudi drugi oddelki, denimo z igračami, s tehničnimi izdelki, tekstilnimi izdelki in izdelki za dom, s čistili in s posebej izbrano negovalno in dekorativno kozmetiko. Še bolje so založene tudi police s posebno hrano in izdelki ekološke pridelave. Še enostavnejši nakup pa zdaj omogoča tudi storitev M sken, saj lahko kupci sami poskenirajo izdelke in jih sproti zlagajo v vrečke, na koncu na hitri blagajni pa samo še plačajo, brez zlaganja na tekoči trak.

Prenova Hipermarketa Mercator Rudnik je še ena v vrsti pospešenih prenov, ki so jih v Mercatorju pričeli pred dvema letoma, in do zdaj prenovili več kot petdeset trgovin. Tako Mercatorjeve trgovine kupcem omogočajo več udobja ob nakupovanju, strukture blagovnih skupin izdelkov v ponudbi in nove storitve, ki jih nudijo, pa so prilagojene sodobnim trendom.