Medijsko središče

Zivijo sosed

Mercatorjev dan sosedov

V Mercatorju smo kot najboljši sosed 26. maja 2015 pripravil vseslovensko sosedsko druženje »Živijo, sosed!«. V svoje živilske trgovine po vsej Sloveniji, skupaj kar 481, smo povabili okoliške krajane, da se nam pridružijo, in soustvarijo praznik sosedov. Mnoga društva so prispevala s prikazom svojih dejavnosti, med drugim tudi nastope pevcev in plesalcev, obiskali so nas okoliški vrtci in šole, številni krajani so se prišli zahvalit svojim sosedom. Največkrat smo slišali željo, da sosedsko druženje postane tradicionalno.

Konec maja v številnih državah Evrope, pa tudi drugod po svetu, praznujejo dan sosedov. Takrat priredijo sosedska srečanja in aktivnosti za povezovanje in boljše sobivanje v lokalnem okolju, skratka, za lepše življenje s sosedi. Ker si v Mercatorju želimo biti najboljši sosedje svojim kupcem, in ker so Mercatorjeve trgovine mnogim najbližje, oddaljene v povprečju le 500 korakov, smo se v Mercatorju odločili, da prevzamemo pobudo in priredimo praznik sosedov Živijo, sosed! Povabili smo neposredne sosede, vrtce in društva, ki so sodelovala v Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro, in vse, ki so se želeli pridružiti in soustvariti sosedsko srečanje. Na priložnostnih prireditvah pred mnogimi Mercatorjevimi trgovinami je bilo tako zelo živahno.

»Naša trgovina je povezana s sosedi, z ljudmi, ki tu živijo. Oni so za nas najbolj pomembni, mi pa njim, ker smo njihova najbližja trgovina. Zato smo jih danes povabili, da nas na dan sosedov pridejo obiskat, ponudili smo jim naše srečke in piškote, da se skupaj malo posladkamo. Ampak ne samo na dan sosedov, mi želimo biti najboljši sosed vsak dan,« je poudarila Majda Horjak, poslovodja Mercatorjevega marketa na Rakovniku. Tam so tako kot v številnih drugih Mercatorjevih trgovinah, dan sosedov izkoristili tudi kot priložnost, da podelijo donacije v aprilski akciji Radi delamo dobro. V tej akciji je Mercator za projekte, pomembne za sto lokalnih skupnosti, doniral skupaj 130 tisoč evrov.

»V Mercatorju skušamo našim kupcem olajšati in polepšati vsak dan, ko pridejo v našo trgovino, večkrat pa smo dokazali tudi, da radi pomagamo. Danes nas je obiskalo že veliko ljudi, ki nas poznajo že leta, saj nas obiščejo skoraj vsak dan. Saj so ponudba in izdelki tudi pomembni, ampak najbolj pomembni smo ljudje, « je poudaril tudi Drago Pucelj, poslovodja marketa Vojkova 75 v Ljubljani.

V Mercatorju smo torej na ta dan želeli na različne načine spodbuditi razmišljanje o sosedih in pomenu dobrososedskih odnosov in se sosedom vseh naših trgovin zahvaliti. Verjamemo, da bo prav zaradi dobrih sosedov letošnje sosedsko druženje prvo od mnogih, da bo praznovanje Živijo, sosed! postalo tradicionalno.

Foto: Marko Vitas