Medijsko središče

Mercator Drobtinica oktober 2013 1

Dobrodelni s kampanjo Drobtinica

Skupaj z Rdečim križem Slovenije v okviru kampanje Drobtinica, ki letos poteka že 13. zapored, z donacijo kruha in pekovskih izdelkov pomagamo blažiti socialno stisko mnogih družin po vsej Sloveniji.

Letošnja Drobtinica bo potekala v naših prodajnih enotah po vsej Sloveniji. Dogodki se bodo vse od sobote, 12. 10. 2013, do konca tega meseca, največ pa jih bo v soboto, 19. 10. 2013, v dopoldanskem času. Z njimi bomo v Mercatorju skupaj z Rdečim križem Slovenije obeležili svetovni dan hrane (16. oktober) in dan boja proti revščini (17. oktober) ter izkazali solidarnost s tistimi, ki jih pesti revščina.

Na stojnicah, ki jih bomo v času akcije postavili v naših centrih, bodo prostovoljci Rdečega križa obiskovalcem v zameno za prostovoljne prispevke ponujali kruh, pekovske izdelke in druge domače dobrote, z zbranimi prispevki pa bodo v RKS omogočili tople obroke otrokom iz socialno šibkejših družin iz lokalnega okolja.

V okviru letošnje Drobtinice Mercator podarja prek 3 tone kruha iz Pekarne Grosuplje, in to na več kot 40 lokacijah po vsej Sloveniji.

Ker radi delamo dobro!

Dobrodelni s kampanjo Drobtinica