Medijsko središče

Pirin kruh Pekarne Grosuplje - najbolj inovativen kruh

Pirin kruh Pekarne Grosuplje iz 100 % pirine moke je po izboru Inštituta za nutricionistiko najbolj inovativen izdelek v skupini nepakiranih pekovskih izdelkov.

Inovativnost domačih proizvajalcev živil so na Inštitutu za nutricionistiko preverili v okviru Razpisa za najbolj inovativna nova živila, proizvedena v Sloveniji. Gre za nov povsem nekomercialen projekt inštituta, katerega osnovni namen je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, večjo prijaznost potrošniku in večjo konkurenčnost.

V vsaki kategoriji je priznanje prejel le en izdelek. V kategoriji nepakiranih pekovski izdelkov je bil kot najbolj inovativen izdelek ocenjen pirin kruh Pekarne Grosuplje.

banner pirin polnozrnat kruh 5616x3744px2

Miran Hribar, direktor sektorja interna proizvodnja v družbi Mercator, je ob prejemu priznanja Inovacija leta 2015 poudaril: »To, da nam tudi nutricionistična stroka prizna inovativnost, je za nas velika motivacija za prihodnje delo, saj le kakovost zagotavlja tudi zaupanja kupcev. Priznanje je potrditev inovativnega dela Pekarne Grosuplje, ki združuje posluh za ohranjanje tradicije z razvojem sodobnih krušnih in pekovskih izdelkov. Naša pekarna je moderna in uporablja sodobno tehnologijo, a večino kruha pripravimo ročno, poleg tega pa spečemo največja kruha brez dodanih aditivov.«