Medijsko središče

mercator trznica iz domacih krajev

Na Agri podpisali dogovor o sodelovanju v zelenjavni verigi

Deležniki v zelenjavni verigi so na sejmu Agra 2013 podpisali dogovor o sodelovanju in krepitvi partnerstva. Z njim naj bi pridobili tako pridelovalci kot kupci, saj bo na trgu več slovenskih izdelkov preverjene kakovosti.

Predsednik Mercatorjeve uprave Toni Balažič je poudaril, da podpis dogovora predstavlja pomemben korak h krepitvi dobrih poslovnih odnosov med Mercatorjem in njegovimi dobavitelji, saj bo Mercatorju zagotavljal redno oskrbo s slovensko zelenjavo, z jasnim označevanjem in zagotavljanjem sledljivosti porekla pa bo kupcem zagotovljena preglednost porekla ponudbe slovenske zelenjave. Mercator je že lani v vseh večjih trgovinah uredil posebne stojnice z domačim sadjem in zelenjavo na skupaj 3000 m2.

Podpisniki sporazuma želijo pri vzpostavitvi organizirane pridelave in trženja slovenske zelenjave zagotovitvi v trgovinah tudi prepoznavnost shem kakovosti, po katerih je slovenska zelenjava pridelana, integrirana, ekološka, pridelki višje kakovosti in podobno, ter enotnost in prepoznavnost embalaže, v kateri bo samo slovenska zelenjava.

Za več slovenskih izdelkov preverjene kakovosti