Medijsko središče

Akcija Napolnimo šolske torbe Lumpi uspešno zaključena

Z akcijo Napolnimo šolske torbe Lumpi s šolskimi potrebščinami, ki je avgusta v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine potekala v hipermarketih Mercator, smo z vašo pomočjo pomagali več kot 300 otrokom in njihovim družinam.

Da bi bil začetek novega šolskega leta prijazen, vesel dogodek tudi za tiste otroke, ki jim starši zaradi socialne stiske ne morejo kupiti šolskih potrebščin, je Mercator skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenija v avgustu organiziral dobrodelno akcijo z naslovom "Napolnimo šolske torbe Lumpi s šolskimi potrebščinami!"

Mercator je v okviru te akcije podaril 250 šolskih torb Lumpi, skupaj s kupci in Zvezo prijateljev mladine pa je poskrbel, da so bili ti pred začetkom šole napolnjeni z vsem, kar nadobudni šolarji potrebujejo za uspešno delo.

V posebej označene nakupovalne vozičke, ki so bili v času akcije postavljeni pred vhodi v hipermarkete Mercator, ste kupci odložili toliko podarjenih šolskih potrebščin, da jih je bilo dovolj za več kot 300 otrok, in tako pomagali 144 družinam, ki jih pesti revščina.  

Kot je ob uspešnem zaključku akcije povedala Milena Štular, pomočnica predsednika uprave za korporativni marketing, smo v Mercatorju tesno povezani z okoljem, v katerem poslujemo. »Že po tradiciji prisluhnemo stiski družin, otrok, mladih mamic, bolnih in drugih pomoči potrebnih v okviru svojih vsakoletnih donatorskih akcij. Z Zvezo prijateljev mladine pa intenzivno in dobro sodelujemo že vrsto let. Veseli smo, da smo tudi tokrat lahko pomagali.«

Anita Ogulin z Zveze prijateljev mladine, ki dnevno doživlja stiske vse številnejših družin, pa je dejala: »Čas pred pričetkom pouka je izjemno stresen za družine z otroki, ki so ujetnice revščine in socialne izključenosti. Sredstev nimajo niti za osnovno preživetje,  kaj šele za učbenike in šolske potrebščine. Kako zelo stresen je zanje ta čas, pričajo dnevna povpraševanja staršev po pomoči  vsaj pri nakupu šolskih potrebščin. Kako zelo smo hvaležni Mercatorju, ki nam je skupaj s še nekaterimi donatorji pomagal opremiti otroke s šolskimi potrebščinami in s tem razbremeniti starše te skrbi. Otroci so bili nepredstavljivo veseli čudovitih Lumpi šolskih torbic in puščic ter drugih potrebščin. Hkrati pa so bili hvaležni za akcijo, ki je pozivala ljudi, da delijo dobro - za dobro otrok. Da bo njihov šolski nahrbtnik prav tako lepo opremljen, kot je nahrbtnik s šolskimi potrebščinami tistih sošolcev, ki jim starši zmorejo omogočiti nakup."

Napolnimo šolske torbe Lumpi