Medijsko središče

15. humanitarno tekmovanje slikopleskarjev Slovenije

88 mojstrov slikopleskarjev in predstavnikov humanitarnih organizacij iz vse Slovenije je prepleskalo 3.000 kvadratnih metrov zidov in drugih površin Bolnice za porodništvo in ginekologijo Kranj ter s tem tako pacientom kot zaposlenim polepšalo bivanje v prostorih te bolnišnice.

Največje humanitarno tekmovanje slikopleskarjev Slovenije, smo že 4. leto podprli tudi v Mercatorju, in sicer tako, da smo poskrbeli za malico udeležencev.

V stavbi, ki je bila zgrajena leta 1964, je 80 slikopleskarjev tekmovalcev in članov humanitarnih skupin v enem dnevu prepleskalo več kot 4.000 kvadratnih metrov zidnih površin ter prenovilo 53 vratnih podbojev ter prav toliko vratnih kril v prostorih ginekološkega in oddelka intenzivne nege. Vrednost del in materiala je ocenjena na 60.000 EUR.

13 tekmovalnih ekip je sestavljalo 26 mojstrov slikopleskarjev, v humanitarnem delu pa je sodelovalo še 62 udeležencev. Med njimi je bilo tudi 14 dijakov Srednje gradbene šole iz Maribora in kranjske Srednje gradbeno storitvene šole, ki so lahko tako v praksi spoznavali pomen profesionalnosti v svoji stroki. Ker je mladih, ki bi se zanimali za poklic slikopleskarja, vedno manj, lahko sekcija slikopleskarjev pri OZS na takih humanitarnih dogodkih svojo dejavnost tudi laže izpostavi in promovira.