Medijsko središče

obdarovanje3

Dvesto otrok bo pod praznično jelko pričakalo presenečenje

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje so obdarili dvesto otrok iz vse Slovenije in tako z osebnimi donacijami poskrbeli, da bo spomin na zadnje dni leta vsaj nekoliko lepši.

Mercatorjevi zaposleni se zavedajo, da so mnogi otroci prikrajšani za prijetne trenutke obdarovanja, zato so se letos na osebni ravni odločili, da postanejo »decembrski dobri možje« otrokom, ki zaradi socialnih razmer praznike doživljajo nekoliko drugače. Razvili so pobudo, da osebno obdarijo otroke, ki sicer daril za praznike ne bi dobili. Obrnili so se na Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, s katero kot donatorji že dlje sodelujejo, in prejeli risbice otrok s konkretnimi željami za darila. Ustvarjalci risbic so bili otroci, stari od dve do štirinajst let iz vse Slovenije.

Risbice otrok so si Mercatorjevi zaposleni lahko ogledali na razstavnem panoju v avli poslovne stavbe in na posebnem internem spletnem portalu, izdelanem za ta namen. Na risbah so bile narisane želje otrok, zapisana pa le njihova imena in starost. Zaposleni so nato po lastni presoji izbrali enega ali več obdarovancev. Nekateri med njimi so se še posebej potrudili, saj so darila opremili s pisemci in jim tako vtisnili svoj osebni pečat.

»Kot družbeno odgovorno podjetje smo občutljivi za stiske drugih. Usode, ki zaznamujejo življenja posameznikov in družin zaradi bolezni, izgube zaposlitve, elementarnih  in drugih nesreč, poskušamo omiliti po svojih močeh. Mercator z različnimi donacijami že več let aktivno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, letos pa se je pobuda za obdarovanje prvič pojavila na osebni ravni zaposlenih v podjetju. Pokazali so, da lahko z mislijo na sočloveka in dobrodelnim čutom polepšamo praznike mnogim, ki so prav v tem času v stiski. Tako skupaj uresničujemo slogan Mercatorjeve decembrske kampanje, saj s praznično toplino ustvarjamo bližino. In prav je tako,« je prizadevnost zaposlenih komentiral Igor Maroša, član Mercatorjeve uprave.

Nekaj daril za svoje obdarovance so Mercatorjevi zaposleni v petek, 18. decembra, simbolično predali Aniti Ogulin na ZPMS, ki je ob tej priložnosti povedala: »Vodstvu in sodelavcem poslovnega sistema Mercator iskrena in srčna hvala za vso ljubezen in toplino, ki so jo vtkali v vsako darilo posebej. Slednje bo potovalo do otrok Slovenije, ki sicer nimajo veliko tako veselih priložnosti. Uspešno, veselo, zdravo in zadovoljno novo leto vsem skupaj!«

Otroci bodo darila prejeli najkasneje jutri, saj je Mercatorjev Božiček preostala darila že včeraj poslal po pošti. Največ otrok si je zaželelo oblačila in obutev, med željami pa se je pojavil tudi mobilni telefon za otroka s posebnimi potrebami. Mercatorjevi zaposleni so se potrudili, da uresničijo čim več skritih želja in tako bo kar dvesto otrok pod praznično jelko pričakalo prijetno presenečenje.